Permanente make-up

Permanente Make-Up

Een aantal jaren geleden heb ik besloten om een permanente make-up (PMU) opleiding te volgen vanwege de groeiende belangstelling hiervoor. Hierdoor kan ik nu meer mensen nog beter van dienst zijn.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij SkinQuip Nederland, het officiële CRKBO geregistreerde opleidingsinstituut voor cosmetische- en medische micro-pigmentatie. SkinQuip is lid van de NEN normcommissie voor veilig tatoeëren, PMU en piercen. Deze commissie houdt zich bezig met de nieuwe Europese richtlijnen op dit gebied. Ik heb deze specialisatie succesvol afgerond en ben al een aantal jaren volledig opgeleid in permanente make-up.

Om Permanente Make-up te mogen zetten ben je als schoonheidssalon verplicht een vergunning te hebben. Zonder vergunning is dit nl. verboden.

Deze vergunning is gebonden aan de locatie en is aan mij door de GGD verstrekt. Je kunt dit hier bekijken: Veilig tatoeëren en piercen.

Wat is Permanente Make-Up

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. Deze behandeling is vooral populair voor de wenkbrauwen, eyeliner en lippen. Als je bijvoorbeeld last hebt van een onregelmatige wenkbrauwvorm, uitlopende eyeliner, allergieën voor make-up of moeite hebt met het aanbrengen van make-up zonder bril, dan kan permanente make-up de perfecte oplossing bieden.

Permanente Make-up kan een enorme oppepper zijn voor iedereen die op zoek is naar een sprekend uiterlijk. Permanente eyeliner kan bijvoorbeeld zorgen voor een mooie oogopslag, terwijl permanente wenkbrauwen een geweldige oplossing zijn voor mensen die vollere wenkbrauwen willen of die hun wenkbrauwen geheel of gedeeltelijk hebben verloren door ziekte of behandelingen zoals chemo, alopecia of schildklierafwijkingen.

Wat zijn door voordelen van Permanente Make-up?

Permanente make-up kan verschillende voordelen opleveren, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en wensen. Enkele van de voordelen van permanente make-up zijn:

  1. Bespaart tijd: Met permanente make-up hoef je minder tijd te besteden aan het aanbrengen van make-up, wat vooral handig kan zijn als je een drukke levensstijl hebt.
  2. Verbeterde uitstraling: Permanente make-up kan helpen om de uitstraling van je wenkbrauwen, eyeliner en lippen te verbeteren, waardoor je er op elk moment van de dag op je best uitziet.
  3. Verminderde zorgen: Door permanente make-up te laten aanbrengen, hoef je je geen zorgen te maken over het bijwerken van je make-up gedurende de dag, waardoor je je meer op je gemak kunt voelen.
  4. Verbeterde symmetrie: Permanente make-up kan helpen om asymmetrie in het gezicht te corrigeren, waardoor je gezicht er meer gebalanceerd en symmetrisch uitziet.
  5. Verhoogd zelfvertrouwen: Permanente make-up kan helpen om je zelfvertrouwen te verhogen, omdat je er altijd op je best uitziet en je je minder zorgen hoeft te maken over je uiterlijk.

Het is belangrijk om te onthouden dat permanente make-up een persoonlijke keuze is en dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van jouw individuele behoeften, de kwaliteit van de behandeling en hoe jouw huid erop reageert.

Hoe werkt het?

Permanente make-up wordt aangebracht met behulp van een apparaat dat lijkt op een pen. Op de naald van de pen wordt een pigment aangebracht, dat vervolgens in de bovenste laag van de huid wordt aangebracht. Hierbij wordt de huid lichtjes ingekrast, waardoor het pigment zich kan hechten. Het inkrassen gebeurt op een diepte van 0,5 tot 1,5 millimeter, afhankelijk van de plaats waar de permanente make-up wordt aangebracht.

Tijdens het adviesgesprek (die je gratis in kunt boeken) wordt de gewenste vorm en kleur van de permanente make-up met jou besproken.
Dan plannen we samen een datum voor de echte behandeling. Tijdens het zetten van PMU wordt er een verdovende crème op de huid aangebracht, zodat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, maar dit trekt meestal na een paar uur weer weg.

Het is belangrijk om na de behandeling de huid goed te verzorgen en blootstelling aan zonlicht te vermijden, zodat het pigment goed kan genezen en niet vervaagt. Over het algemeen duurt het genezingsproces ongeveer twee weken. Na deze periode vindt een nabehandeling plaats om de Permanente Make-up bij te werken en eventueel te intensiveren.

Voor wie is Permanente make-up geschikt?

Permanente Make-up is geschikt voor iedereen die er op elk moment van de dag verzorgd uit wil zien, zonder daar elke dag tijd aan te besteden. Vooral voor mensen die allergisch zijn voor reguliere make-up, brildragers, sporters of mensen die in een vochtige omgeving werken, biedt Permanente Make-up uitkomst. Ook voor mensen die door ziekte of behandelingen hun wenkbrauwen of wimpers zijn verloren, kan Permanente Make-up een oplossing bieden. Kortom, Permanente Make-up is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een mooie, natuurlijke uitstraling en daarbij gemak en tijdsbesparing wil ervaren.

Afbeelding van een model met permanente make-up wenkbrauwen
Afbeelding van een model met permanente make-up op haar wenkbrauwen
Afbeelding van een voor- en nafoto van Permanente Make-up wenkbrauwen gezet door Marliesbeautyspecialist in Doetinchem
Afbeelding van Permanente Make-up wenkbrauwen gezet door Marlies Beautyspecialist in Doetinchem
Afbeelding van Permanente Make-up eyeliner gezet door Marliesbeautyspecialist in Doetinchem
Prijzen

Benieuwd wat het Permanente make-up kost?

Browmapping

Browmapping is een techniek die wordt gebruikt bij het aanbrengen van permanente make-up op de wenkbrauwen. Het is een methode om de ideale vorm van de wenkbrauwen te bepalen, aangepast aan de unieke kenmerken van het gezicht van de persoon. Door browmapping toe te passen, kan ik de wenkbrauwen perfect symmetrisch maken en ervoor zorgen dat ze passen bij de vorm van jouw gezicht en jouw botstructuur.

Eerst zal ik jouw gezicht analyseren en de ideale wenkbrauwvorm bepalen op basis van de gelaatskenmerken, de botstructuur van het gezicht en de verhoudingen van de wenkbrauwen ten opzichte van de ogen. Vervolgens ga ik, met behulp van meetinstrumenten, de ideale vorm op de huid van de persoon markeren. Dit gebeurt vaak door gebruik te maken van een liniaal, kompas en een potlood.

Als de wenkbrauwen gemarkeerd zijn, zal ik de definitieve vorm van de wenkbrauwen aan jou laten zien en bespreken, voordat de Permanente Make-up wordt aangebracht. Zo weet je zeker hoe het eruit komt te zien en of je tevreden bent met de vorm.

Browmapping is een essentieel onderdeel van het proces van permanente make-up op de wenkbrauwen, omdat het ervoor zorgt dat de vorm van de wenkbrauwen past bij de unieke kenmerken van het gezicht jou als klant en of het de gewenste resultaten oplevert.

Genezingsproces

Na het zetten van permanente make-up (PMU) begint het genezingsproces. Direct na de behandeling kan de huid rood, gezwollen en gevoelig zijn. Het is belangrijk om de huid goed te verzorgen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en water.

In de eerste week na de behandeling zal de kleur van de PMU vaak nog wat donkerder zijn dan gewenst. Na ongeveer een week begint de bovenste laag van de huid te vervellen en zal de kleur lichter worden. Dit is een normaal onderdeel van het genezingsproces. Het uiteindelijke resultaat van de PMU-behandeling is na ongeveer vier weken zichtbaar.

Het is belangrijk om in de eerste twee weken na de behandeling niet te krabben, wrijven of pulken aan de behandelde huid om complicaties te voorkomen. Het is ook belangrijk om gedurende de eerste week na de behandeling niet te zwemmen of in de zon te liggen.

Afbeelding met smilies over hoe je wenkbrauwen er na de permanente make-up behandeling uit gaan zien
Dit zijn de meest gestelde vragen over Permanente Make-up

Permanente make-up en tatoeëren zijn vergelijkbaar omdat ze allebei pigment in de huid implanteren met behulp van naalden. Het belangrijkste verschil is echter het doel van de procedure en de techniek die wordt gebruikt.

Permanente make-up is bedoeld om een ​​semi-permanente make-up look te creëren, zoals het verbeteren van de vorm en kleur van de wenkbrauwen, eyeliner of lippen. De pigmenten die worden gebruikt bij permanente make-up zijn speciaal ontworpen voor de gezichtshuid en vervagen na verloop van tijd geleidelijk, waardoor er na een paar jaar meestal een bijwerking nodig is.

Tatoeëren daarentegen wordt over het algemeen gebruikt om een ​​permanente afbeelding of ontwerp op de huid te maken, meestal op andere delen van het lichaam dan het gezicht. De inkt die bij tatoeages wordt gebruikt, is meestal anders dan de pigmenten die bij permanente make-up worden gebruikt, en deze blijven over het algemeen veel langer zitten.

Dus hoewel permanente make-up en tatoeëren enige overeenkomsten hebben, zijn er ook belangrijke verschillen in de techniek, het doel en het gebruik van pigmenten.

Regenerate response

De meest populaire behandelingen voor permanente make-up zijn gericht op het verbeteren van de gezichtskenmerken, zoals de wenkbrauwen, eyeliner en lippen. Onder deze behandelingen zijn er een paar die over het algemeen het meest worden gedaan:

  1. Wenkbrauwen: Wenkbrauw-permanente make-up is een populaire behandeling om de vorm en kleur van de wenkbrauwen te verbeteren en de wenkbrauwen er voller en natuurlijker uit te laten zien.
  2. Eyeliner: Permanente eyeliner is een andere populaire behandeling waarbij een fijne lijn pigment langs de wimperlijn wordt getatoeëerd, waardoor de ogen er meer gedefinieerd uitzien.
  3. Lippen: Permanente lipmake-up omvat het toevoegen van pigment aan de lippen om de kleur te verbeteren, de vorm van de lippen te verbeteren en de lippen er voller uit te laten zien.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon uniek is en verschillende behoeften heeft, daarom hebben we vooraf een intake-gesprek om te bepalen welke behandeling het beste bij jouw wensen past.

PMU wordt aangebracht met een apparaat met heel dunne naaldjes. Er zijn verschillende soorten naalden. Met elke naald zijn er verschillende technieken mogelijk. Er zijn naalden waarmee je een scherpe lijn kunt tekenen of naalden waarmee je kunt schaduwen. Ook is er een hairstroke methode mogelijk, waarmee haartjes worden getekend.

In principe is PMU voor iedereen geschikt. Zowel voor jong als oud. Voor mensen met alopecia (kaalheid), maar ook bijv. na een chemokuur. Vooral voor deze mensen is PMU een ware uitkomst.

Na gemiddeld 2 a 3 behandelingen is het resultaat mooi. Na de behandeling is de pigmentatie altijd wat donkerder. Na 5 dagen zal de kleur vervagen. Zes weken na de eerste behandeling volgt een tweede behandeling. In deze behandeling wordt de PMU geperfectioneerd

Na het aanbrengen van PMU krijgt men een nabehandelingsproduct mee naar huis. Dit zal de huid verzachten en sneller doen genezen. Probeer in de eerste week na de pigmentatie niet te krabben of te pulken. Ook is het aan te raden 1 week na behandeling niet te zonnen. Daarna een zonnebrandcrème met een hoge SPF (beschermingsfactor) gebruiken.

Wanneer u PMU geheel laat vervagen zal het effect na gemiddeld 6 jaar verdwenen zijn. Blonde wenkbrauwen die mooi luchtig ingebracht zijn, zullen na 2 jaar verdwenen zijn. Een eyeliner daarentegen kan na 8 jaar pas verdwenen zijn.

Ja, de huid wordt gespannen en met het naaldje kan een heel dun mooi strak lijntje worden gemaakt. De strakke lijn zal uw ogen jonger doen lijken!

In beide gevallen is dit goed mogelijk. Ook na een ooglidcorrectie kan de bestaande eyeliner weer gecorrigeerd worden.

U kunt er van uitgaan dat u in mijn praktijk hygiënisch behandeld wordt. Mijn praktijk is GGD goedgekeurd en er worden bij iedere behandeling nieuwe steriele naalden gebruikt. In sommige gevallen kan de huid gevoelig worden en kan wat opzwellen. Dit is meestal na een paar dagen verdwenen.

De permanente make-up wordt met apparatuur en pigmenten van het TOPMERK Swiss Color gezet.
Voor een mooi resultaat dient de nabehandeling binnen minimaal 6 weken en maximaal 10 weken na de eerste behandeling gedaan te worden.

Permanente Make-Up Marlies Beautyspecialist wenkbrauwen tattoeren doetinchem